9 Aralık 2012 Pazar

eşarp bağlama modelleri


EŞARP BAĞLAMA MODELİ
Eşarp bağlama, kolay gibi görünse de hiç de öyle olmayan bir olaydır. Eşarp bağlamak el becerisi ister. Özellikle çeşit çeşit eşarp bağlama modellerinin ortaya çıkmasıyla birlikte eşarp bağlamak giderek karmaşık bir hal almaktadır. Eşarptan öte, eşarp bağlama modelleri estetikliği arttıran bir unsurdur. Dünyanın en güzel eşarbını bile taksanız, eğer eşarp bağlama modeliniz düzgün değilse estetik açıdan başarısız bir görüntü oluşturacaktır
.
Eşarp bağlama modelleri yaşa ve eşarba göre değişim göstermektedir. Bunların dışında eşarp bağlarken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de hangi eşarp bağlama modelinin hangi kıyafet ile kullanılabileceğidir. Eğer eşarbınızı güzel bir model ile bağladıysanız fakat kıyafetinize uygun değilse, o eşarp bağlama modeliniz hiçbir estetik katkı sağlamayacaktır.
Eşarp bağlama modelleri yaşa göre şu şekilde değişkenlik göstermektedir;
Gençlerde ve çocuklarda birkaç eşarp bağlama modeli hariç tüm modeller estetik bir görüntü sağlar. Yaşlıların bağladığı tarzda, aşağıdan ve iki ucu sarkacak şekilde bir eşarp bağlama modeli ile eşarbınızı bağlarsanız, bu size istisnalar harici yakışmayacaktır, yaşlı ve estetikten uzak bir görünüş katacaktır. Ancak, özellikle genç kızlarda, eşarbın uçarı boyun içerisinde kalacak şekilde, sıkı biçimde bağlanması inanılmaz bir estetik ve güzellik katmaktadır. Genç kızlar ve çocuklar eşarbın iki ucunu aşağıya doğru sarkıtarak bağlamaktan uzak durmalılardır.
Orta yaşlı kadınların da eşarbın iki ucunu aşağıya doğru sarkıtarak bağlaması estetik görüntü oluşturmayacaktır. Bunun dışında, orta yaşlı kadınları istediği her türden eşarp bağlama modelini uygulaması uygundur, kendine baktığında yakıştırıyorsa kullanabilir ve estetik bir görüntü elde edebilir.
Özellikle beyaz, kırmızı ve siyah tonlarda eşarplar ile eşarp bağlama modellerinin uygulanması inanılmaz biçimde, çok daha fazla estetik katacak ve göze hoş görünecektir.
Bunların dışında, her bayan aynaya baktığında gördüğü hoşuna gidiyorsa, beğeniyorsa ve kendi zevklerine uyuyorsa, o eşarp bağlama modelini kullanmakta hiç çekinmemeli. İnsan kendisine yakışanı en iyi bilendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder