12 Aralık 2012 Çarşamba

tesettürde vazgeçilmez olan leopar desenler


Kadınların vazgeçilmezi leopar desenler
Birkaç sezon önce kışa damgası vuran leopar desen, modanın gündeminden ısrarla düşmüyor. Bu yaz, çocuk koleksiyonları ve tesettür markalarında bile var. Feminenliğe vurgu yapan bu desenin çocuk koleksiyonlarında ve tesettür giyimde kullanılması tezat bir durum.
Leopar desen bazen eşarp oluyor, bazen manto, bazen de aksesuarlarla gündeme geliyor. Özellikle safari ruhunun yeniden canlandığı 2012 yazında leopar baskılı elbise ve aksesuarlar oldukça fazla. Ayakkabı ve çanta gibi parçalarda yoğun kullanılmış. Geçmiş yıllardan farklı olarak da yazın canlı renklerine bürünmüş. Bazı tasarımcılar ise bu deseni neredeyse bozmuş. Desenin leopar olduğunu ancak detaylı bakınca anlayabiliyorsunuz.
Leopar desenin kullanımı aslında oldukça eskiye dayanıyor. Genellikle şov dünyasındaki isimlerin tercih ettiği bir desendi. Çağrıştırdığı anlamlar malum. Feminenliği öne çıkaran vamp kadını ifade ediyor. Şov dünyası kadınlarının bu deseni kullanma sebeplerinden biri de bu zaten.
Fakat leopar desenin seveni olduğu kadar ondan uzak durmak isteyeni de çok. Çağrıştırdığı kadın imajı birçok insan tarafından ‘basit’ bulunuyor. Hatta Arzu Kaprol, bir röportajında leopar deseni tanımlarken ‘Klişe ve yaşlı buluyorum.’ demişti.
Bu yaz tesettür giyim markalarının yeni koleksiyonlarında leopar desenleri sık göreceğiz. Özellikle aksesuarlarda. Pardösü ve kaplarda da düğmelerden kemerlere, astarlardan yaka broşlarına kadar birçok modelde yer alıyor. Tesettür giyim markalarının leopara bu ilgisi çoğu insana ironik geliyor. Özellikle ifade ettiği anlamlar düşünüldüğünde leopar desen ve ‘tesettür’ iki ayrı uç…
Leopar desenli çocuk kıyafetleri furyasını ise Holly-wood’un ünlü anneleri başlattı. Anne-kızın giydiği leopar desenli mantolar, çantalar boy boy moda sitelerini süsledi. Ardından da leopar desenli çocuk kıyafetleri geldi. Roberto Cavalli’nin çocuk koleksiyonunda kız çocuk kıyafetleri, büyüklerinkinden farksız. Ceket astarlarından eteklere kadar birçok leopar desenli tasarım kullanılmış. Görünüşe bakılırsa bu akım, kış koleksiyonlarında da yer almaya devam edecek.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder