27 Şubat 2015 Cuma

Kitaplık Modelleri

Kitaplar bir odaya hayat ve karakter verirler. Kitapların başlıkları da o odanın sakinleri hakkında müthiş ipuçları verirler. Bize gizli bir hikaye anlatırlar.
Kitap koleksiyonlarımızı hem düzgün bir şekilde sergilemek hem de onu okuyacak kişiler tarafında kolayca ayırt edilip, aranılan kitabın bulunabilmesi için tasarlamak zor fakat keyifli bir iştir.  Hangi odayı kullanırsanız kullanın piyasada hem ev dekorunuzu renklendirecek ve dekorunuza uyum sağlayacak hem de mümkün olduğunca fazla kitabı muhafaza edebileceğiniz çözümler bulunmaktadır.
Kitaplık çeşitleri:
1.       Duvara Monte Kitaplık Üniteleri:  Duvara monte üniteler bir odaya zenginlik ve ciddiyet katar. Daha çok büyük odalar için uygundur ve sakininde bir kütüphane havası yaratır. Büyük oranda sipariş üzerine yapıldığı için istediğiniz duvara istediğiniz şekilde yaptırabilirsiniz. İhtiyaçlarınız doğrultusunda televizyon boşluğu ve alt kısımlarında küçük dolaplar da ekletebilirsiniz.


2.       Bağımsız Kitaplık Üniteleri: Duvara monte kitaplıklar kadar sofistike bir görünüm sergilemese de bağımsız kitaplık üniteleri de hem ergonomik yapısı, hem ekonomik oluşu, hem de tasarımları ile odanıza renk katabilir. Hareketli olmaları da odanızı istediğiniz şekilde yeniden tasarlamanızda engel oluşturmaz.  Aynı şekilde bu üniteler kolayca boyanarak, odanızın rengi ve mobilyalarınız ile takımlanabilir. Dünyanın en ünlü bağımsız kitaplık ünitelerini IKEA Billy serisi adı altında üretmekte ve satmaktadır.

3.       Duvar Rafları: Duvar rafları küçük odalarda duvarlardan yararlanmak için önemli bir aksesuardır. Masaların, radyatörlerin, tv ünitelerinin üzerinde değerlendirilerek alan kazanılabilir. Zeminden tavana yapılacak bir uygulama da hem duvara monte sistemlerden hem de bağımsız ünitelerden daha ekonomik olacağı için değerlendirilebilir. Son dönemde Türk tasarımcılar yaratıcılıklarını konuşturarak yüzlerce model duvar rafı ile evlerimizi renklendirmişlerdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder